Kuningaslajille fudiskasvo keulakuvaksi

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Jos joisin aamukahvia, olisi se roiskahtanut Hesarin päälle keskiviikkoaamuna. Sauli Niinistöstä ollaan tekemässä Suomen Palloliiton puheenjohtajaa.
 
Luulen ymmärtäväni, miksi Niinistö on valmis Palloliiton johtoon. Ovathan Urho Kekkosesta lähtien isot poliitikot olleet myös urheilujohtajia. Yli 100 000 rekisteröityä pelaajaa ja maailman suosituin laji. Kyllä jalkapalloliiton johtaminen olisi poliitikolle sulka hattuun, onhan kyseessä kuningaslaji.
 
Mutta miksi jalkapalloihmiset haluaisivat Sauli Niinistön puheenjohtajakseen? Mies joka on vastustanut liikuntapaikkoihin panostamista, koska puihin voi kiipeillä. Mies joka on profiloitunut rullaluistelijana, mutta tuskin edes tuntee jalkapallon sääntöjä. Tosin joku väitti Niinistön kerran maininneen jalkapallon jossakin yhteydessä.
 
Jalkapallo on maailman käytetyin ja toimivin small talk. Olisihan se surkuhupaisaa, jos Suomen jalkapalloliiton puheenjohtaja ei osaisi tätä small talkia.
 
Palloliiton puheenjohtajaa eivät valitse ruohonjuuritason jalkapalloihmiset, jotka päivästä toiseen täyttävät junnujen vesipulloja ja valmentavat pöllyävien hiekkakenttien laidalla. Palloliiton johdon valitsee varsin pieni joukko järjestöjyriä.
 
Itselläni on pieni kokemus Palloliiton päätöksentekokulttuurista. Olen ollut yhden kerran Helsingin piirin kokouksessa, jossa äänestettiin mm. liittokokousedustajista. Paikalla oli toki aktiivisia ja tuttuja kasvoja kenttienn laidoilta itse fudiksen parista, mutta myös joukko sellaisten seurojen edustajia, joiden toiminta taisi tapahtua enemmän pöytälaatikossa kuin fudiskentällä.
 
Nyt tämä joukko ilmeisesti on sitä mieltä, että jalkapallon kannalta on parasta saada johtoon mahdollisimman tunnetut kasvot, joiden avulla saadaan julkisuutta lajille Suomessa ja ehkä sitä kautta myös sponsorieuroja. Joidenkin mielestä on varmasti myös hyvä, että puheenjohtaja ei tunne lajia, jotta käytännön asioissa valta valuu entistä enemmän toimiston asiantuntijoille.
 
Olen varmasti idealisti, mutta minusta Niinistön valinta puheenjohtajaksi on huono vitsi. Kyllä kuningaslajin ihmisillä pitää olla niin paljon itsekunnioitusta, että he valitsevat keulakuvakseen puheenjohtajan, joka tuntee jalkapallon ja suhtautuu lajiin intohimoisesti.
Kommentteja (6)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *