Vihreät hyväksyvät hiljaa ydinvoiman

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Hallitus tuo vasta myöhemmin keväällä ilmasto- ja energiapoliittisen selonteon eduskunnan käsiteltäväksi. Näyttää siltä, että superministeri Mauri Pekkarinen on kuitenkin päättänyt jo eduskunnan puolesta tulevaisuuden linjauksista. Pekkarinen on päsmäröinyt ydinvoimateollisuuden puolestapuhujana ja viestinviejänä julkisuudessa.
 
Ilmasto- ja energiapolitiikan pitäisi olla vihreiden leipälajia hallituksessa. Jos joku peruste vihreillä on olla hallituksessa, niin se on varmasti energiapolitiikkaan vaikuttaminen. Tai näin ainakin luulisi. Toisin taitaa kuitenkin olla.
 
Oli hämmästyttävää lukea tämän päivän Uutispäivä Demarista sitä, miten vihreiden puheenjohtaja työministeri Tarja Cronberg on jo valmiiksi alistunut ja hyväksynyt Pekkarisen linjan. Vihreiden energiapoliittinen vaikuttaminen tiivistyy Demarin haastattelussa näihin lauseisiin:
 
"Olen tulkinnut Pekkarisen sanomisia siinä mielessä, että korkeintaan yksi. Ainakin sen jälkeen kaikki ydinvoimalat ovat turhia:"
 
"Emme aio lähteä hallituksesta ydinvoiman takia", Tarja Cronberg sanoo.
 
*
 
Kansanedustajille tulee valtava määrä postia, niin sähköisesti kuin perinteisellä tavalla. Perinteisen postin joukossa on paljon markkinointirojua. Jos tietäisi sitä olevan etukäteen tulossa, voisi rojusta edes kieltäytyä.
 
Eilen postissa tulivat mm. euron aurinkolasit eräältä miestenlehdeltä. Mukana tulleen kirjeen mukaan aurinkolasit olivat heidän "hauska" tapa kommentoida eduskunnassa ilmennyttä seksuaalista häirintää. Kysymys taisi kuitenkin olla pikemminkin lehden mainoskikasta, jossa se myös onnistui, kun "lahjasta" uutisoitiin tänään.
 
Voisin lähettää "lahjaksi" saadut lasit tietenkin takaisin, mutta roskis taitaa olla niille kuitenkin parempi sijoituskohde.
Kommentteja (7)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *