Valtuutetut eivät ole tervetulleita!

Kirjoitettu Paavon blogi
Tänään Finlandia-talolla on järjestetty Stop töhryille 10-vuotisjuhlaseminaari. Tilaisuutta valvovat ulkopuolisen turvallisuusyrityksen järjestyksenvalvojat ja lukuisat poliisit. Jos kaupungin projektia juhlitaan poliisin suojassa, eikö se kerro karua kieltä vuoropuhelun epäonnistumisesta?
 
Samaan aikaan Kiasmalle on kerääntynyt satoja nuoria projektin vastatapahtumaan. Nuoria on haukuttu passiivisiksi. Jotain projektista kertoo, että sadat "passiiviset" nuoret ovat valmiita osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan, jossa kritisoidaan töhry-projektia.
 
Kun kaupungin eri virastot järjestävät juhlaseminaareja, valtuutetut ja media kutsutaan aina paikalle. On viraston kannalta kunnia, että heidän toiminnastaan ollaan kiinnostuneita. Toisin on kuitenkin Stop töhryille -projektin osalta.
 
Tilaisuuteen jätettiin kutsumatta kaikki tahot, poliittiset päättäjät ja korkeat virkamiehet, jotka ovat kritisoineet projektia.
 
Juhlaseminaarin ohjelmassa oli kohta Stop töhryille -projektin tilannekuvaus ja tulevaisuuden haasteet. Näistä kuuleminen olisi kaiken järjen mukaan ollut tärkeää Helsingin valtuutetuille. Olimmekin menossa Kimmo Helistön kanssa kuuntelemaan seminaarin tätä osuutta.
 
Ovella kuitenkin meidät käännytettiin takaisin. Ohje tuli projektin johtokaksikolta. On täysin ennenkuulumatonta että kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu sekä kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen käännytetään ovella ja heille ei anneta mahdollisuutta tutustua kaupungin viraston toimintaan.
 
Myös lehdistön edustajia oli käännytetty seminaarin ovelta. Oveen kiinnitetty lappu kielsi tilaisuuden kuvaamisen ja nauhoittamisen.
 
Totalitaarisissa valtioissa toisinajattelijat pyritään hiljentämään. Nyt myös Helsingissä Stop töhryille -projekti on ottanut mallia totalitarismista.
 
Projektista poliittista vastuuta kantaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.). Haluan kuulla häneltä julkisesti, hyväksyykö Sauri tällaisen totalitarismin ja päättäjiltä kaupungin asioiden avoimen pimittämisen.
Kommentteja (21)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *