Työväenlaulut raikuivat eduskunnassa!

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Työväenlaulut raikuvat eduskunnan käytävillä joulun alla, kun pikkujoulutunnelmissa niihin yhtyvät joskus porvaritkin. Erityisesti eräs kokoomuksen kansanedustaja on todellinen työväenlaulujen osaaja, valitettavasti ei kuitenkaan sanoman ymmärtäjä.
 
Tänään vapun kunniaksi työväenlaulut raikuivat myös virallisissa merkeissä. Vasemmistoliiton ja sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmät järjestivät yhdessä työväenlaulutilaisuuden kansalaisinfossa. Kenen joukoissa seisot, Euroopan syrjäkylät ja Nuorisomarssi nostattivat kovimmat volyymit.
 
Aina oppii myös jotain uutta. Tilaisuudessa esitettiin myös sosialidemokraattien lauluja 1970-luvulta. Ne olivat minulle aikaisemmin tuntemattomia. Täytyy kyllä todeta, että ne eivät kipua sille korkealle tasolle, jonka 70-luvun vasemmistolainen laululiike loi.
 
Vapun alla myös vasemmisto kiinnostaa muutenkin. Yhtä aikaa huomenaamulla sekä Yleisradion että MTV3:n aamutelevisioissa pohditaan vasemmiston tilaa. Itse olen mukana Huomenta Suomen keskustelussa.
 
*
 
Tänään Suuressa salissa otettiin lujasti yhteen ns. urkintalaista, jossa hallitus esittää työnantajille oikeutta tutkia työntekijöiden sähköpostien lähetystietoja, jos on "epäilyjä" väärinkäytöksistä. Urkintalaki tunnetaan myös nimellä Lex-Nokia.
 
Vasemmistoliitto esitti tiukan vastalauseensa tällaiselle askeleelle kohti orwellilaista yhteiskuntaa. Viestintäministeri Suvi Lindén toimii suuryritysten juoksutyttönä ajaessaan lakiesitystä. Suuryritysten etu on laitettu kansalaisten keskeisen perusoikeuden, yksilönsuojan, edelle.
 
Kritiikkiin saimme hivenen taustatukea kokoomuksen Tuulikki Ukkolalta ja vihreiden Jyrki Kasvilta. Mielenkiintoista on se, että vihreiden oikeusministeri Tuija Brax on kuitenkin kuitannut lain.
Sen sijaan sosiaalidemokraatit loistivat poissaolollaan tästäkin keskustelusta. Urkintalakia he eivät katsoneet edes yhden puheenvuoron arvoiseksi.
 
Taistelu tietoyhteiskunta-asioissa siis jatkuu.
Kommentteja (2)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *