Kauppakeskus ei sovi Keski-Pasilaan

Kirjoitettu Paavon blogi
Tänään poliittinen syksy käynnistyi osaltani todenteolla, kun ensin olin opetuslautakunnan kokouksessa ja jatkoin sieltä Pasilan kirjastoon Vasemmistoliiton järjestämään kaupunkisuunnitteluiltaan. Kaupunkisuunnitteluviraston virkamiehet esittelivät Keski-Pasilan osayleiskaavaa ja luonnoksia.
 
Meitä oli iso joukko Vasemmistoliiton valtuutettuja kuuntelemassa pasilalaisten mielipiteitä suunnitelmista. Itselleni alue on tietenkin erityisen tärkeä, sillä olen Pasilasta kotoisin. Eniten luonnosta osayleiskaavaa haluan kiittää kahdesta asiasta: vanhat veturitallit ja ns. Toralinna suojellaan sekä alue tulee rakentumaan todella vahvasti joukkoliikenteen ympärille.
 
Eniten tilaisuudessa suunnitelmat saivat kritiikkiä siitä, että Keski-Pasilaan on tulossa liian vähän asuntoja. Olen vahvasti samaa mieltä ja jatkosuunnitteluperiaatteista päätettäessä tähän myös kiinnitettiin huomiota. Jotta Pasila on myös iltaisin ja viikonloppuisin elävä alue, ei sitä voi rakentaa etupäässä työpaikka-alueeksi.
 
Keski-Pasilaan suunnitellut tornitalot saivat myös kritiikkiä osalta tilaisuuden yleisöstä. Tornitalot koettiin liian kolkoiksi ihmisille. Minusta hyvin suunnitellut ja toteutetut tornitalot voivat olla myös ”ihmisen kokoisia”. Jos jonnekin Helsingissä sopii korkeat talot, niin varmasti juuri Keski-Pasilaan.
 
Eniten minua huolestuttaa Pasilan sillan ympärille rakentuva keskustatoimintojen kortteli. Suunnittelijat puhuivat siitä nimittäin kauppakeskuksena. Minusta Pasilaan ei tarvita isoa kauppakeskusta vaan yleisen alueen, jossa olisi toki kauppoja, mutta myös palveluita ja kulttuuria. Puolijulkinen kauppakeskus ei tue ajatusta koko Pasilan sosiaalisesta keskuksesta.
 
Keskustatoimintojen kortteli sillan ympärillä on alueen haastavin osa ja Helsingin kaupunki on järjestämässä siitä suunnittelukilpailua. Pitää valtuustossa vaikuttaa siihen, että tuloksena ei ole metroaseman päälle rakentuva kauppakeskus.
 
*
 
Huomenna aamupäivällä pidämme lehdistötilaisuuden. Siellä tullaan julkistamaan Vasemmistoliiton vaalikampanjan slogan ja vaalijuliste. Julisteeseen on saatu mielestäni mukavaa uutta ilmettä. Lisäksi kerromme vaalikampanjasta muutenkin, vaaliteemoistamme ja Martti Korhonen kertoo myös, aikooko hän asettua ehdolle kunnallisvaaleissa.
 
Illalla onkin edessä sitten syksyn ensimmäinen valtuusto.
Kommentteja (1)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *