Smash Asem

Kirjoitettu Paavon blogi
Eilen tuli kuluneeksi tasan sata vuotta eduskunnan ensimmäisestä istunnosta. Sen kunniaksi vedin päälleni tumman puvun ja kaulaan punaisen kravatin. Hienoon juhlaan keskittymistä häiritsi tosin se, että puhelimeni välkkyi taukoamatta taskussani.
 
Toimittajat alkoivat pommittaa puheluilla ja tekstiviesteillä, kun kävi ilmi, että syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen KAIKKIA niitä 86:ta vastaan, joiden tapaus meni poliisilta syyteharkintaan Smash Asemin osalta. Olen edelleen lähinnä toimittajilta saamieni tietojen varassa, mutta ilmeisesti jossain vaiheessa haastemies tuo minulle kutsun käräjille syytettynä niskoittelusta.
 
Olen edelleen täysin vakuuttunut siitä, että olen syytön. Jokainen voi punnita itse asiaa katsomalla linkkilistan kärjessä olevan Smash Asem -videon viimeisen minuutin, jossa näkyy kiinniottoni. Pidän uskomattomana, että olen saamassa tästä tapahtumasta haasteen käräjille syytettynä niskoittelusta.
 
Se, että jokainen syyttäjälle syyteharkintaan mennyt tapaus poiki myös syytteen, kertonee siitä, ettei mitään todellista syyteharkintaa ole edes suoritettu. Kysymys lienee enemmänkin poliittisesta näytöksestä, joka halutaan järjestää.
 
Olen eduskunnan lakivaliokunnan jäsenenä ymmärtänyt, että syyttäjälaitos ja käräjäoikeudet kärsivät resurssipulasta. Nyt kuitenkin halutaan järjestää näytösoikeudenkäynti, jossa on 86 syytettyä, kymmeniä syyttäjän todistajia sekä mahdollisesti vielä enemmän syytettyjen todistajia ja asianajajia.
 
Onkohan jäähalli jo varattu syksyksi käsittelyä varten?
Kommentteja (18)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *