Paavon jengi Ballmasters

Kirjoitettu Paavon blogi
Mitä lähemmäksi vaalit tulevat, sitä vauhdikkaammaksi päivät muuttuvat. Nyt yksi tärkeimmistä tavoitteista on pitää itsensä terveenä. Koska meidän kampanjointi perustuu paljon teltanpitoon lähiöostareilla ja soppatykeillä ihmisten kanssa keskusteluun, on flunssan iskemisen vaara alituinen.
 
Tämän päivän olen lepäillyt kotona pienessä kuumeessa. Eilen suoritin kampanjan kovimman fyysisen ponnistuksen, ainakin toistaiseksi. Kuvasimme Ylen lasten- ja nuorten ohjelmaan vaalijuttua. Poliittiset asiat haluttiin tuoda esiin ehdokkaiden harrastusten kautta ja niinpä päädyin puhumaan opiskelusta jalkapallotermein taktiikkataulun edessä.
 
Taktisten vinkkien antaminen ei olisi tietenkään ollut kova suoritus, mutta pitihän sitä mennä Bolliksen ikivihreälle kumimatolle näyttämään asioita myös konkreettisesti. Voin kertoa, että seitsemän asteen pakkasessa ja viimassa pallon pomputtelu ja maalien tekeminen pelkkään lyhythihaiseen pelipaitaan ja shortseihin pukeutuneena on aika jäätävä kokemus. Kuume siitä oli seurauksena, toivottavasti tuli edes hyvää kuvamateriaalia.
 
Lauantaina Tallinnan aukiolla Paavon jengi jaksoi jakaa esitteitä, jututtaa ihmisiä ja tarjota kahvia yli kolme tuntia lähes kymmenen asteen pakkasesta huolimatta. Kilpailu oli kovaa, sillä Paavon jengiä vastaan sosiaalidemokraatit olivat marssittaneet sisälle kauppakeskukseen ministerit ja kansanedustajat. Onnistuimme kuitenkin vetämään pisteet kotiin. Sosiaalidemokraateilta loppui kahvi kesken sisällä, mutta me pystyimme tarjoamaan sitä ulkona kupitta jääneille. Moni uhosi äänestävänsä tämän takia Vasemmistoliittoa.
 
Toivottavasti toivun tästä pienestä kuumeesta huomiseksi, sillä televisiossa pitää olla aina skarppina. Ja seuraavan kerran olemme teltan kanssa ulkona jo lauantaina Herttoniemenrannan S-Marketin edessä.
 
Mutta ei vaalityön tekeminen ole pelkkää pakkasessa värjöttelyä. Välillä pitää myös rentoutua. Lauantai-iltana pidettiin Helsinginkadulla Urheilutalolla ensimmäinen Paavon jengi Ballmasters. Ensimmäisen osakilpailun tulokset ovat tässä:
 
Perttu             120
Paavo             111
Riku                 92
Nayer               87
Pia                   81
Karoliina           80
Jusa                 78
Lotta                67
Maija               48
 
Mukana oli ensikertalaisia ja osa tyytyi hengaamaan mukana koskematta keilapalloihin. Aivan kahta täyttä kierrosta ei ehditty pelata. Jusan parempi tulos tuli jälkimmäisellä sarjalla, jossa hän ehti heittää vain seitsemän ruutua.
Kommentteja (9)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *