Nettipokerin kieltäminen ei tehoaisi

Kirjoitettu Paavon blogi
Pokeri on kasvattanut huimasti suosiotaan viimeisen parin vuoden aikana. Nettipokeri on jo yleinen ajanviete ja kutsuja kaveriporukoiden yhteisiin pokeri-iltoihin tulee yhä useammin. Pokeri on erityisesti nuorten miesten suosiossa, mutta myös yhä useampi nainen pelaa pokeria. Pokeri-innostus on synnyttänyt lehtiä, nettisivuja ja uusia pokeriporukoita.
 
Itsekin pelaan pokeria jonkun verran netissä pienillä panoksilla. Pidän enemmän kuitenkin kaveriporukalla järjestetyistä turnauksista, sillä ne ovat yksi hauska sosiaalisen kohtaamisen muoto.
 
Suurimmalle osalle pokerin pelaaminen on mukavaa ajanvietettä, jolla saa myös vähän jännitystä elämään. Vaikka pokeriammattilaisista kirjoitetaan näyttävästi, normaalipeleissä panokset ovat pieniä. Yleensä kaveriporukkapokerissa turnauksien panos on 20 euroa ja nettipokerissa pelataan vielä pienemmissä pöydissä.
 
Rahapelifoorumin esitys nettipokerin kieltämisestä ei vaikuta loppuun asti harkitulta. Nettipokeriin, kuten kaikkiin rahapeleihin, sisältyy ongelmia. Jotkut peliaddiktit ottavat esimerkiksi vippilainoja pelatakseen lisää nettipokeria. Vippilainat ovat koko ajan kasvavan ongelma yhteiskunnassa ja ne pitäisi kieltää. Sen sijaan pokeri on vain hyvin pienelle joukolla iso ongelma. Tämän vuoksi ei tunnu järkevältä kieltää kaikilta suosittua ajanvietettä.
 
Nettiä on tunnetusti myös hankala rajoittaa. En usko, että nettipokerin kieltäminen lopettaisi ongelmapelaajien "harrastuksen". Rajoitus olisi helposti kierrettävissä. Sen sijaan isolta joukolta pienillä panoksilla nettipokeria pelaavilta menisi mahdollisuus harrastukseensa.
 
Tiukkojen rajoitusten tai kieltojen sijaan pitäisi panostaa siihen, että todelliset peliongelmaiset saisivat apua addiktioonsa. Kielto olisi vain käsienpesua todelliselta ongelmalta.
Kommentteja (9)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *