Ensimmäinen peli

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Tarkistuslaskennassa äänimääräkseni on varmistunut 6859. Se on aivan mieletön määrä ääniä. Tulos ei olisi ollut mahdollista ilman valtavaa duunia, jonka tekivät kymmenet ihmiset tukiryhmässäni.
 
Vaalityötä tuli tehtyä niin tiiviisti, että jopa jalkapallo jäi pahasti varjoon. Viimeisen parin kuukauden aikana olen ehtinyt katsoa vain muutama hassua peliä televisiosta. Paikanpäällä en ole nähnyt yhtään jalkapallo-ottelua koko vuonna. Kävin eilen korjaamassa tämän puutteen.
 
Tallinnassa pelattiin lauantaina Viro-Venäjä EM-karsintaottelu. Huomasin ottelun vasta torstaina, mutta onneksi Viron hyvin tunteva ystäväni pystyi järjestelemään kontaktin, jonka kautta sain liput loppuunmyytyyn peliin.
 
Ottelu herätti etukäteen suuria tunteita. Kysymys on tietenkin neuvostoajoista, mutta tämän päivän politiikkaa herätti myös tunteita. Pronssisotilas oli yksi Viron vaalien kuumimmista teemoista ja vanhan neuvostoaikaisen patsaan siirtämisestä on tullut suuri kansallinen kysymys.
 
Eesti Päevaleht omisti lauantain pääkirjoituksensa ottelulle. Se on paljon maassa, jonka jalkapallon pääsarjaotteluissa käy parhaimmillaan muutama sata ihmistä. Päevaleht vertasi kohtaamista Suomen ja Ruotsin välisiin jääkiekko-otteluihin. Erityisen huolestuneita oltiin siitä, miten vältetään hulinoita, kun virolaisia ja venäläisiä on sekaisin katsomoissa.
 
Hyvin vältettiin. Tunnelma stadionilla oli erittäin hyvä ja samassa katsomossa olleet virolaiset ja venäläiset kilpailivat keskenään vain huutamalla. Kuuma poliittinen tilanne näkyi kuitenkin Venäjän kannattajien päädyssä. Siellä vedettiin heti ottelun alussa esiin suuret banderollit, joissa käskettiin pitämään näpit irti Pronssisotilaasta.
 
Tänään moni ystäväni lähtee kohti Bakua. Itse en varannut aikoinani halpoja lentoja, koska lähtökohtaisesti tähtäsin siihen, että minulla on keskiviikkona parempaa tekemistä. Ja siinä me onnistuimme yhdessä. Nimittäin keskiviikkona ovat valtiopäivien avajaiset. Nyt kaverit leukailevat, että käyn mieluummin oopperassa kuin jalkapallo-otteluissa.
 
Valtiopäivien avajaisooppera on hieno ja arvokas tapahtuma, jossa olisi mukava olla paikalla. Kun Suomi on kuitenkin menossa EM-kisoihin, vie karsintaottelun ylivoima mielenkiinnon Punaiselta viivalta.
Kommentteja (14)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *