Vain neljäsosa suomalaisista kannattaan Nato-jäsenyyttä

Kirjoitettu Paavon blogi
 
On mielenkiintoista, miten otsikoilla ja uutisoinnilla saadaan erilaisia mielikuvia aikaan. Ilta-Sanomien tänään julkistaman Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan 55 prosenttia suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä ja vain 25 prosenttia kannattaa.
 
Vuodentakaisesta kyselystä vastustus on vähentynyt kuusi prosenttia ja kannatus noussut viisi prosenttia. Muutokset mahtuvat melkein kyselyn virhemarginaaliin. Erittäin pieni hailahdus huomioiden käynnissä olevan Nato-vyörytyksen. Mutta mikä oli kyselytuloksen uutisoinnin otsikko?
 
Minä vanhana toimittajana tein kyselyn tuloksesta oman otsikkonostoni tähän blogimerkintääni. Ilta-Sanomat ja STT sen sijaan otsikoivat kyselyn tuloksen aivan toisin. Ilta-Sanomat kirkui aukeaman leveydellä: "Naton suosio nousussa". STT:n otsikon mukaan taasen: "Nato vastustus vähentynyt". Pelkät otsikot lukemalla saa kovin erilaisen kuvan kyselyn tuloksista.
 
Tämä otsikkovertailu on oiva esimerkki siitä, miten Suomea hivutetaan kohti Nato-jäsenyyttä. Helsingin Sanomat on ilmoittautunut julkisesti sotilasliiton jäsenyyden kannattajaksi. Mielipidemuokkausta otsikkotasolla tullaan näkemään siis entistä enemmän.
Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *