Poliisiasu takaisin Rautaperseelle

Kirjoitettu Paavon blogi
Kaivarin konsertit ovat olleet aina oleellinen osa lapsuuteni ja nuoruuteni kesiä. En muista, koska olen ollut ensimmäisen kerran Kaivarissa, mutta kuulemma olimme ainakin seuraamassa Eppu Normaalin keikkaa vuonna 1980. Siltä keikalta on taltioitu Elävänä Euroopassa -livelevy, joka lienee Eppujen paras platta. Joskus 80-luvun loppupuolella olen saanut Kaivarissa myös Peer Güntin rumpalin haitsun. Se päätyi myöhemmin Mishalle. Lieneekö edelleen Länsi-Pasilan kovimman rumpalin käytössä?
 
Eilisen Kaivarin keikan tulen muistamaan varmasti aina. Tarkoitus oli fiilistellä Notkean Rotan keikka ja sitten käydä katsomassa vähän muitakin bändejä. Muut bändit jäivät kuitenkin näkemättä, sillä Rotan keikka päätyi kulttuuriskandaaliin. Konsertin kuvanneet poliisit hyökkäsivät backstagelle ja takavarikoivat Rautaperseen poliisi-rooliasun.
 
Poliisin mukaan Komisario Jyrkkää eli Rautapersettä voidaan epäillä "virkavallan anastuksesta". Väite on naurettava. Virkavallan anastaminen edellyttäisi sitä, että Komisario Jyrkän rooliasuna käyttämää vanhaa poliisihaalaria olisi käytetty harhauttamistarkoituksessa. Edes poliisi ei voi luulla naamari päällä lavalla heiluvaa Jyrkkää aidoksi poliisiksi.
 
Notkea Rotta on musiikkiteatteria. Poliisien tulkinta johtaisi siihen, että jatkossa missään teatteriesityksissä ei saisi käyttää poliisin asua. Tuskin poliiseja kuitenkaan tullaan näkemään Kansallisteatterin puvustossa pitämässä ratsiaa. Kysymys poliisipuvun takavarikoinnissa lieneekin siitä, että poliisien huumorintaju ei yksinkertaisesti riittänyt parodiaan.
 
Notkean Rotan seuraava keikka on kolmen viikon päästä Kontulassa. Toivottavasti lavalla nähdään silloin myös Komisario Jyrkkä. Rooliasun takavarikointiin ei ole mitään perusteita.
 
Hämmästyttävää oli myös se, että päädyin tunti keikan jälkeen kommentoimaan asiaa Hesarille puhelimitse. Nimimerkki Sikanainen oli soittanut vinkin tapahtuneesta ja kertonut minun pystyvän antamaan lisätietoja. Poliisi oli Hesarin toimittajan mukaan aluksi kieltänyt takavarikon, mutta lähettämiemme kännykkäkuvien myötä totuus tuli julki.
 
Kansa barrikadeille, poliisihaalari takaisin Rautaperseelle!
Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *