Jalkatyön vaikeudesta

Kirjoitettu Paavon blogi
Politiikkaa tehdään yhä enemmän julkisuuden kautta. Julkisuuden ja maksetun mainonnan osuus korostuu koko ajan niin vaalikampanjoissa kuin ylipäätänsä politiikan tekemisessä. Nykyään tunnutaan uskovan, että kovalla jalkatyöllä ei ole enää merkitystä.
 
En halua uskoa sitä ja pyrin toimimaan vastavoimana kehitykselle, jossa poliitikot ja kansalaiset eivät keskustele kasvokkain vaan pikemminkin vain median välityksellä. Ongelmat ja tarpeet, pienet asiat joita pitäisi korjata sekä kannustavat kommentit työhön saadaan kuitenkin vain sitä kautta, että mennä sinne missä ihmiset liikkuvat.
 
Itse olen kiertänyt kevään aikana kahdeksan lähiötä ja pitänyt baaritilaisuuksia. Maanantaina on edessä kevään yhdeksäs ja viimeinen pubitilaisuus Pihlajamäen ostoskeskuksessa ravintola U2:ssa. Tämä lähiöbaareissa kiertäminen on sitä politiikkaa, jota kaivataan paljon enemmän. Lähiöbaarien tilaisuuksissa monet sellaiset saavat äänensä kuuluviin, jotka muuten hiljenisivät täysin.
 
Ymmärrän hyvin, että lähiöbaareihin on monella poliitikolla korkea kynnys mennä. Ei ole helppoa mennä puhumaan politiikasta, kun ihmiset huutavat päälle ja suhtautuvat vähintäänkin kriittisesti koko politiikkaan. Mutta ei politiikassa pidä päästä helpolla. Ilokseni olen huomannut, että alun huutelun jälkeen alkaa pöydistä nousta esiin teräviä kommentteja ja konkreettisia ehdotuksia.
 
Vaikka muut uskoisivat, että jalkatyön aika on ohi, aion jatkaa baarien kiertämistä myös syksyllä. Ainoa tapa saada luotua uskoa ihmisiin ja vetää heidät mukaan vaikuttamiseen, on mennä ihmisten luo. Politiikka pitää palauttaa kaduille ja kapakoihin.
 
*
 
Paavon jengissä on iso joukko loistavia aktivisteja, jotka ovat valmiita tekemään yhdessä jalkatyötä. Tällä innokkuudella voimme paljon paikata rahan vähyyttä poliittisessa kampanjoinnissamme. Jalkatyön tekeminen on vain entistä vaikeampaa Helsingissä.
 
Esitteitä ei saa enää juurikaan luukutettua, sillä nykyään lähes kaikissa rapuissa tuntuu olevan koodit tai summerit. Metro- ja juna-asemilla jaettavat Kansan Uutisetkin ovat saaneet parin viime vuoden aikana kovan kilpailijan. Yhä harvempi ottaa Kusaria, kun vieressä jakajat tarjoavat myös ilmaisjakelulehtiä.
 
Jalkatyön vaikeudesta huolimatta olemme saaneet aamuisin jaettua aina 500 Kansan Uutista lähiöasemilla ennen tilaisuuksia. Monet ihmiset todella ilahtuvat saadessaan vastapainoa ilmaisjakelulehtien lyhyille uutisille. Syksyllä jatketaan tätä työtä.
Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *