Israelin sotatoimet pysäytettävä

Kirjoitettu Paavon blogi
Viimeisen viikon aikana on ollut järkyttävää seurata Israelin hyökkäystä Libanoniin. Hizbollahin raketti-iskut siviilikohteisiin ovat vastenmielisiä ja tuomittavia. Vastaus niihin ei kuitenkaan voi olla täysimittainen hyökkäys koko Libanonin kansaa kohtaan.
 
Siviilikohteiden, lentokenttien, satamien ja televisiotornien tuhoaminen ei ole mitään muuta kuin kollektiivista kostoa, kansanmurhaa. Myöhään eilen illalla viimeistään nähtiin, ettei Israel kunnioita ketään eikä mitään. Pommi-isku YK:n tukikohtaan oli hyökkäys koko demokraattista maailmanjärjestöä ja kansainvälistä oikeutta vastaan, mutta samalla traaginen isku myös Suomea kohtaan. YK:n pääsihteeri Kofi Annanin mukaan kysymys ei voi olla vahingosta.
 
Suomen EU:n puheenjohtajaa maana täytyy nyt ottaa selvästi tiukempi rooli. Pääministeri Matti Vanhasen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan pitää selkeästi vaatia Israelin lopettamaan kaikki sotatoimensa ja vetäytymään välittömästi. Enää eivät riitä selvitysten pyytäminen tai nopeaan rauhanomaiseen ratkaisuun vetoaminen.
 
Alueelle pitää saada nopeasti YK:n rauhanturvaajia estämään Israelin sotatoimet ja Hizbollahin raketti-iskut. Israel on kieltäytynyt toistaiseksi rauhanneuvotteluista. Jos rauhantahtoa ei muuten löydy, pitää koko maailman laittaa Israel boikottiin ja saartoon. Maailma ja EU ei katsoa vierestä, kun Israel pommittaa siviilejä kuoliaaksi.
 
Myös Suomessa voi toimia. Pysäyttäkää sota -verkosto järjestää joka maanantai kello 17 alkaen mielenosoituskulkueen Kiasmalta Israelin suurlähetystölle. Seuraavan kerran kokoonnutaan maanantaina 31.7. On tärkeää, että myös kaduilla osoitetaan mieltä Israelin toimia vastaan ja samalla luodaan paineita Suomen päättäjille.
 
Myös muulloin voi toimia. Oma pieni protesti voi olla esimerkiksi kukkien laskeminen Israelin suurlähetystön eteen, Yrjönkatu 36 A.
 
Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *